söndag 19 oktober 2008

19.10.08 - Besök och presenter

Nu har jag riktigt blivit uppvaktad här i dagarna två - och ändå fyller jag inte ens år. Det har kommit besökare hit både igår och idag och bägge hade presenter med åt mig. Igår fick jag en ny fjädervippa, min gamla har slitits ut lite efter all lek med den. Så det blev en del lek med den nya vippan.






Och så fick jag ett fint kort också. Det var en bild på Pettson och katten Findus och det stod så här: "Fröken Sparv till tassa" (istället för "till handa" förstås - jag har ju tassar). Och: "Hej lilla Sparven! Om du visste vad jag är nyfiken på dig. Tänk vad bra att du har kommit till Maria. Hos henne har du det bra och trivs har jag hört. Må så gott lilla gumman. Kerstin".

Och från besökarna idag fick jag godis, mat och en leksaksmus.


Sen åkte vi med dem hem till gammelmatte och gammelhusse (mattes föräldrar). Där lekte jag lite till med med nya vippan.


Och låg lite grann i deras sköna soffa.
Och sen åkte vi hem. Spännande och rolig dag!

fredag 17 oktober 2008

18.10.2008 - Sparven är så stolt över sin bror!

Jag är så stolt så jag nästan spricker! Min brorsa har blivit utställningsstjärna!!! Min egen käre Avalanchebror, han heter Caesar nu skrev han. Vilket fint namn han har skaffat sig också sen han flyttat hemifrån! Han har skrivit kommentarer här i min blogg och jag blev SÅ GLAD att höra från honom! :-) Brorsan min! :-)

Tänka sig att brorsan varit på utställning och visats upp, det hade gått bra för honom skrev han också. Jag är så stolt över honom! Själv är jag lite feltecknad på bakbenen, har lite för mycket brunt där, så jag passar inte riktigt på utställningar. Men matte tycker att mitt temperament (svårt ord) är så bra att jag ändå borde kunna ställas ut någon gång. Får väl se när det blir. Tänk om jag isåfall kunde stöta på brorsan där då...

Här är en bild på mina båda bröder tillsammans när de var små och fortfarande bodde hemma, jag vet dock inte vem av dem som är Avalanche - Caesar. Visst är de snygga???


Pssst, brorsan, om du vill får du gärna skicka en nytagen bild på dig till min matte, det skulle vara så kul att se hur du ser ut nu. Har du också växt sen sist? Jag har vuxit jättemycket sen jag flyttade hem till min nya matte här. Nu är jag ingen liten "sparv" längre, men jag har fått heta Sparven iallafall, som för att påminnas om hur liten jag var som mindre. Jag fick ju stödmatas av vår matte när vi var nyfödda.

Fast egentligen kallas jag mest för 'Mattes lilla kissegumma', 'sparvegullet', 'mattes lilla älskling' och liknande. Hon är rolig hon, matte, med sina olika namn, men är man omtyckt så är man. ;-)

tisdag 14 oktober 2008

29.9.08 - hårtork och massor av besökare!

Matte och jag har besök. Två personer är det och de kom igår. De var snälla och roliga och både gosade och lekte med mig. Sen helt plötsligt ville de ha mig i duschen igen med det där konstiga skummet de satte på mig och gnuggade in mig med.

Men egentligen var det rätt skönt ändå, måste jag ändå erkänna... Åtminstone när de stängde av duschen och lät mig sitta i badvattnet. Här är en bild på mig i badet:

Men inget går ju upp mot att vila och torka i mattes famn efteråt med en handduk om sig.




Efteråt väntade något riktigt läskigt. De plockade fram en en blåsapparat och började blåsa på mig med den. Varm luft.


Men jag hade sett den där blåsappararen förut, matte har satt på den flera gånger och blåst mot sig själv (Matte kommenterar: jag har under en tid hållt på och blåst mot mig själv med hårtorken för att Sparven skulle få vänja sig vid den, så att det skulle bli lättare när jag nu försöker införa den för att torka Sparven med efter dusch/bad). Det läskiga var egentligen inte att få varmluften på mig - genom det torkade jag ju mycket snabbare, utan LJUDET!

Några timmar senare kom ännu fler gäster. Massor av besökare fick vi. De ville alla ha mig i famnen och gosa med mig, men jag höll mig mest till en av dem. En som skrivit en kommentar här i min blogg förut, så det blev lite som att jag kände henne då redan. Hon var bara sååååååååå mysig att sitta hos!!!


Två av gästerna, de som kommit först och som var med under badet, blev kvar över natten. Jag passade på att busa riktigt ordentligt med dem under natten. Hihihi. Deras fötter var väldigt roliga nämligen.

söndag 12 oktober 2008

27.9.08 - Promenad i skogen

Idag hade jag lite spring i benen så matte och jag gick gick ut på promenad. Med de där remmarna runt hals och mage igen, men den här gången hade jag vant mig och det var riktigt skönt att komma ut och traska lite och upptäcka allt som finns där ute. Vi har skogsbrynet precis där vi bor.


Jag klättrade i träd bl a.


Det var riktigt häftigt. Ungefär som trädet inne hos oss, fast av ett annat material. Mycket tjockare stam, kram- och greppvänligt. Fast jag kom ju inte så högt upp, pga remmarna.

Satt och spanade lite gjorde jag också.

Och käkade gräs.


Och smög runt i buskarna och lurade.


Såg en annan katt också, som gick lös. Först stirrade hon bara på mig, sen började hon morra och nästan gå efter mig. Jag blev lite rädd och tittade på matte för att hon skulle rädda mig från det otäcka djuret. Men hon stod bara och tittade på.
(Matte kompletterar: Jag ville inte "rädda" Sparven här för jag tyckte att hon kunde behöva lite social träning med andra katter här i grannskapet. Jag kan ju inte skydda henne från allt och hon behöver få lite skinn på näsan. Jag hade full koll iallafall på vad som hände och var beredd att rycka in om så skulle behövas).


Till slut morskade jag upp mig lite faktiskt och innan vi gick hem igen hann jag faktiskt morra lite och gå efter henne också. Jag var riktigt stolt över mig själv när vi kom hem igen. Och trött. Då passade mattes nya kruka bra.


Här ser ni förresten hur karsk jag kan vara när jag väl lägger den sidan till. Kom an bara den som vågar!!

lördag 11 oktober 2008

17.9.2008 - Första gången i klösträdet

Jag har varit lite rädd för att klättra förut (men jag är ju faktiskt inte så gammal än, bara 14 veckor!), men idag tog jag modet till mig. Jag har spanat in det häftiga klösträdet här hemma länge nu, och idag tog jag mig äntligen en dust med det. Först undersökte jag det noga och doftmarkerade det lite. Härligt klösvänligt!


Sen hoppade jag upp till näst högsta platån. Uj, vad högt! Nästan lite läskigt. Så högt upp har jag aldrig varit förut. En härlig utsikt också över gatan utanför och människor som kommer och går. Spännande!


Sen låg jag och bara njööööööööt där uppe:


Men hjälp, hur tar man sig ner??
Det gick bra till slut iallafall, fast det såg lite läskigt högt ut. Matte klappade och pussade mig mycket efteråt. Det var ju första gången jag var så här högt upp. Härligt klösträd iallafall. Det skall klart besökas fler gånger!