söndag 12 oktober 2008

27.9.08 - Promenad i skogen

Idag hade jag lite spring i benen så matte och jag gick gick ut på promenad. Med de där remmarna runt hals och mage igen, men den här gången hade jag vant mig och det var riktigt skönt att komma ut och traska lite och upptäcka allt som finns där ute. Vi har skogsbrynet precis där vi bor.


Jag klättrade i träd bl a.


Det var riktigt häftigt. Ungefär som trädet inne hos oss, fast av ett annat material. Mycket tjockare stam, kram- och greppvänligt. Fast jag kom ju inte så högt upp, pga remmarna.

Satt och spanade lite gjorde jag också.

Och käkade gräs.


Och smög runt i buskarna och lurade.


Såg en annan katt också, som gick lös. Först stirrade hon bara på mig, sen började hon morra och nästan gå efter mig. Jag blev lite rädd och tittade på matte för att hon skulle rädda mig från det otäcka djuret. Men hon stod bara och tittade på.
(Matte kompletterar: Jag ville inte "rädda" Sparven här för jag tyckte att hon kunde behöva lite social träning med andra katter här i grannskapet. Jag kan ju inte skydda henne från allt och hon behöver få lite skinn på näsan. Jag hade full koll iallafall på vad som hände och var beredd att rycka in om så skulle behövas).


Till slut morskade jag upp mig lite faktiskt och innan vi gick hem igen hann jag faktiskt morra lite och gå efter henne också. Jag var riktigt stolt över mig själv när vi kom hem igen. Och trött. Då passade mattes nya kruka bra.


Här ser ni förresten hur karsk jag kan vara när jag väl lägger den sidan till. Kom an bara den som vågar!!

1 kommentar:

Gummgull sa...

Hej syrran!

Det är jag - din brorsa - Avalanche, Snygg-Lars... eller som jag nu kallas: Caesar.
Tänk att jag hittade din blogg!

Jättekul att läsa om dina bravader. Jag har själv varit med om det där med vatten, skum och handdukar... konstig upplevelse!

Tyvärr har jag inte provat att gå i band... ännu... men jag längtar ut. Brukar sitta på köksbordet och titta på alla fåglar på utsidan.

I lördags åkte jag med min matte och vår förra matte - Inga-Britt - på utställning. Det var en konstig upplevelse, må du tro! Men jag skötte mig exemplariskt och fick jättefin kritik av domaren! Så nu säger min matte att det blir fler gånger... Hm...

Jag hoppas du kommer att fortsätta skriva - jag kommer att fortsätta läsa i så fall!

Mjauu!
från
Caesar